Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου – Palamaris Τήνος

Στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι αισθάνεστε ασφαλείς στον ιστότοπό μας, συνεπώς η ιδιωτικότητά σας και η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων σας είναι σημαντικά για εμάς. Για τον λόγο αυτόν, θα σας ζητούσαμε να διαβάσετε προσεκτικά την κατωτέρω σύνοψη σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο ιστότοπός μας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο διαφανή και δίκαιο και ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να χειριζόμαστε τα δεδομένα σας με προσοχή και υπευθυνότητα.

Η ακόλουθη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει στόχο να σάς ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, συμμορφούμενοι με τις αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων ΕΕ 2016/679 (ΓΚΠΔ).

Στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας και του αρμόδιου για ζητήματα προστασίας δεδομένων

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας είναι η εταιρεία «Παλαμάρης – Εκκλησιαστικά, Ευαγγελιστρίας 66, Τήνος, 84200 Κυκλάδες

Εmail: info@palamaris.com

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο προστασίας δεδομένων του υπεύθυνου επεξεργασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@palamaris.com

Πλαίσιο και ασφάλεια επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας στον βαθμό που είναι απαραίτητο για να σάς παρέχουμε έναν λειτουργικό ιστότοπο και για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας, για παράδειγμα στην περίπτωση που εγγράφεστε στον ιστότοπό μας, συνδέεστε σε υπάρχοντα λογαριασμό πελάτη και παραγγέλνετε προϊόντα, επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, αποστέλλετε το βιογραφικό σας κλπ. Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας συνιστά υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Για τον λόγο αυτόν, λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύουμε τα δεδομένα σας που αποθηκεύονται από εμάς έτσι ώστε να αποτρέπουμε αποτελεσματικά τυχόν παραβίαση της ασφάλειας τους, όπως την απώλειά τους και την κακή χρήση τους από τρίτους. Οι εργαζόμενοί μας που είναι επιφορτισμένοι με την επεξεργασία ιδίως προσωπικών δεδομένων δεσμεύονται από υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας και υποχρεούνται να συμμορφώνονται με αυτές. Τα προσωπικά δεδομένα σας προστατεύονται μέσω της διασφάλισης ότι διαβιβάζονται σε κρυπτογραφημένη μορφή· για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε SSL (Επίπεδο Ασφαλών Υποδοχών) για να επικοινωνούμε με το πρόγραμμα περιήγησής σας στο διαδίκτυο. Ένα λουκέτο θα εμφανίζεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πότε πραγματοποιείται σύνδεση SSL. Προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή, τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας υποβάλλονται σε τακτική επανεξέταση και προσαρμόζονται στα νέα τεχνολογικά πρότυπα εφόσον απαιτείται. Οι εν λόγω αρχές προστασίας εφαρμόζονται, επίσης, σε εταιρείες, στις οποίες αναθέτουμε την επεξεργασία των δεδομένων σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Σκοποί της επεξεργασίας και νομικές βάσεις επεξεργασίας σύμφωνα με τις οποίες υποβάλλονται σε επεξεργασία τα προσωπικά δεδομένα σας.

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέσα από την παρούσα ιστοσελίδα για τους εξής σκοπούς:

  • Σύναψη και εκτέλεση συμβάσεων, π.χ. επεξεργασία παραγγελιών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσω του ιστότοπου,
  • Παροχή ενημερωτικών δελτίων και προωθητικών ενεργειών, π.χ. στην περίπτωση έγγραφης σας στην υπηρεσία Newsletter της εταιρείας μας,
  • Διεξαγωγή ερευνών αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών,
  • Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών και επισκεπτών του ιστότοπου, π.χ. για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή παράπονα που μας στέλνετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας,
  • Δημιουργία λογαριασμού στο ιστότοπο, προκειμένου να μπορείτε να περιηγείστε σε σημεία της ιστοσελίδας που είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους επισκέπτες διατηρούν λογαριασμό και να μπορείτε να παραγγείλετε προϊόντα μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με τις παρακάτω νομικές βάσεις επεξεργασίας:

  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του ΓΚΠΔ λειτουργεί ως νομική βάση για τις δραστηριότητες επεξεργασίας, για τις οποίες εμείς λαμβάνουμε τη συγκατάθεσή σας για συγκεκριμένο σκοπό επεξεργασίας. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την παροχή ενημερωτικών δελτίων, την διενέργεια προωθητικών ενεργειών και στοχευμένων διαφημίσεων και την πραγματοποίηση ερευνών αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παροχής συγκατάθεσης για αυτούς τους σκοπούς θα βρείτε παρακάτω.
  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ ορίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία για την εκτέλεση σύμβασης. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την αγορά προϊόντος μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή όταν υποβάλετε αίτημα για να ενημερωθείτε για την κατάσταση επισκευής ενός προϊόντος.
  • Επίσης, η διάταξη αυτή εφαρμόζεται σε κάθε δραστηριότητα επεξεργασίας που είναι απαραίτητη για τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προσυμβατικό στάδιο. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν μας αποστέλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μαζί με το βιογραφικό σας σημείωμα για να εργασθείτε στην εταιρεία μας.
  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του ΓΚΠΔ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεσμευόμαστε από υποχρέωση που επιβάλλεται εκ του νόμου, η οποία απαιτεί την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, για παράδειγμα για τη συμμόρφωση με φορολογικές υποχρεώσεις ή με υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη νομοθεσία προστασίας του καταναλωτή. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή παράπονα που μας στέλνετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας αλλά και όταν απαιτείται να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές σας μαζί μας στις φορολογικές αρχές.
  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που επιδιώκουμε υπέρτερα έννομα συμφέροντά μας. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή παράπονα που μας στείλατε μέσω της φόρμας επικοινωνίας και για να αξιολογήσουμε το βιογραφικό σας.

Διάρκεια αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων

Επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέξαμε τα δεδομένα σας ή για όσο χρονικό διάστημα υποχρεούμαστε να τα αποθηκεύουμε σύμφωνα με νόμο ή κανονισμό.

Προσωπικά δεδομένα που τηρούμε στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης αγοράς προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας, αποθηκεύονται για μέγιστο χρονικό διάστημα 20 ετών.

Προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει για να επικοινωνήσετε μαζί μας με σκοπό την υποβολή αιτήματος, παραπόνου ή ερωτήματος αποθηκεύονται στα αρχεία μας μέχρι να μπορέσουμε να χειριστούμε κατάλληλα το σχετικό ζήτημα, καθώς και να αποκριθούμε στο αίτημα, παράπονο ή ερώτημα σας.

Επίσης, πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην αίτηση εργασίας και στο βιογραφικό σημείωμα που υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποθηκεύονται για μέγιστο χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα δύο (2) έτη.

Ακόμα, τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει με σκοπό την αποστολή από εμάς ενημερωτικών δελτίων, προωθητικού υλικού, στοχευμένων διαφημίσεων και ερευνών αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών, αποθηκεύονται από εμάς μέχρι να αποφασίσετε να διαγραφείτε από την σχετική λίστα μας ή να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας. Στην περίπτωση που μας ζητήσετε να διαγραφείτε, θα διασφαλίσουμε την άμεση διαγραφή των πληροφοριών σας από την σχετική λίστα.

Χρήση Cookies

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies. Για περισσότερες πληροφορίες, σας παρακαλούμε να ανατρέξετε στην Πολιτική για την Χρήση Cookies.

Παροχή πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, τις ειδικές προσφορές και άλλα μηνύματα όπως για παράδειγμα τα ενημερωτικά δελτία

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για την αποστολή πληροφοριών που εσείς ζητάτε σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και άλλες ειδικές προσφορές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μάς παρέχετε. Αυτό θα γίνεται μόνο με την προηγούμενη συγκατάθεσή σας ή εφόσον επιτρέπεται από νόμο. Η συγκατάθεση για την ανωτέρω παροχή διέπεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) και το άρθρο 7 του ΓΚΠΔ.

Εγγραφή για ενημερωτικά δελτία, προωθητικές ενέργειες κι έρευνες αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών στον ιστότοπό μας

Έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικό δελτίο, προωθητικές ενέργειες κι έρευνες αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών χωρίς επιβάρυνση. Όταν εγγράφεστε για το ενημερωτικό δελτίο, τις προωθητικές ενέργειες και τις έρευνες αγοράς, τα δεδομένα της φόρμας καταχώρησης δεδομένων θα αποστέλλονται σε εμάς, δηλαδή τουλάχιστον η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου σας.

Η εγγραφή πραγματοποιείται με τη χρήση μιας διαδικασίας «συγκατάθεσης», μέσω της οποίας θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή. Η επιβεβαίωση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να παρεμποδίζεται ο οποιοσδήποτε από το να καταχωρίζει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν ανήκουν στον ίδιο. Η συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς θεωρείται ότι λήφθηκε με την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Εγγραφή για ενημερωτικά δελτία και προωθητικές ενέργειες στα καταστήματα μας.

Σε περίπτωση που εγγράφεστε για να λαμβάνετε πληροφορίες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με sms, στο κατάστημα μας, θα αποθηκεύουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας προκειμένου να σας παρέχουμε, μόνο συγκεκριμένες πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Παροχή πληροφοριών σχετικά με την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών

Σε περίπτωση που αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες από τον ιστότοπό μας, μπορούμε να σάς στέλνουμε μέσω email πληροφορίες σχετικά με άλλα παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνετε ακόμη και χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, θα μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα αποδεκτών των Newsletters μας πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο που σας παρέχουμε σε κάθε email μας.

Ταχυδρομικές παραδόσεις

Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ειδικές προσφορές μας μέσω ταχυδρομείου χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε να μην σας ξαναστείλουμε ενημερωτικό υλικό αποστέλλοντάς μας σχετικό αίτημα.

Επιθυμία μας είναι να βρίσκετε την ανάγνωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σάς αποστέλλουμε ευχάριστη, γι’ αυτό και προσπαθούμε να συμπεριλαμβάνουμε μόνο τις πληροφορίες που ενδεχομένως να θεωρείτε ενδιαφέρουσες. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που μας έχετε δώσει την ρητή συγκατάθεσή σας να προβαίνουμε σε στοχευμένες διαφημίσεις βάσει των ενδιαφερόντων σας, υπολογίζουμε και αποθηκεύουμε τα ποσοστά ανοιγμάτων και κλικ που πραγματοποιείτε όταν είστε συνδεδεμένοι στο προφίλ χρήστη σας. Οι εν λόγω πληροφορίες περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με το εάν και το πότε ανοίγετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, ποιο περιεχόμενο αυτών κλικάρετε και πότε, και σχετικά με το εάν και το γιατί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σάς αποστέλλουμε ενδεχομένως δεν λαμβάνονται από εσάς. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τα εν λόγω δεδομένα για στατιστικούς σκοπούς, για τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε διαβάζοντας την Πολιτική για την Χρήση Cookies.

Φυσικά, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απεγγραφείτε για να σταματήσετε να λαμβάνετε τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικό υλικό μέσω παραδοσιακού ταχυδρομείου, δηλαδή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για το μέλλον. Για την ενέργεια αυτή παρέχεται αντίστοιχος σύνδεσμος απεγγραφής σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε μαζί μας για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας και να απεγγραφείτε ανά πάσα στιγμή:

– μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@palamaris.com

Δεν υπάρχει δυνατότητα απεγγραφής από ορισμένα ενημερωτικά μηνύματα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση συμβάσεων και τη λειτουργία του ιστότοπού μας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν υπηρεσίες (π.χ. επιβεβαιώσεις εγγραφής, πληροφορίες σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών) ή των πληροφοριών που αφορούν τις αγορές (π.χ. επιβεβαιώσεις παραγγελιών, συμβατικά έγγραφα, επεξεργασία πληρωμής). Θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις αυτές στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά την επικοινωνία, την εγγραφή και την υποβολή παραγγελιών επισκέπτη

Επικοινωνία

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας, οι πληροφορίες που παρέχετε θα αποθηκεύονται από εμάς προκειμένου να απαντάμε στις ερωτήσεις σας βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο β), γ) και στ) του ΓΚΠΔ, δηλαδή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, για να συμμορφωνόμαστε με νομικές μας υποχρεώσεις και να χειριζόμαστε κατάλληλα τα αιτήματα, παράπονα και ερωτήματα σας σύμφωνα με τα υπέρτερα έννομα συμφέροντα μας. Η επικοινωνία θα καταγράφεται προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα απόδειξης της επικοινωνίας σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία. Τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τα ανωτέρω θα διαγράφονται από εμάς αφότου ολοκληρωθεί η εν λόγω συζήτηση και αφότου επιλυθεί οριστικά το εν λόγω ζήτημα.

Εγγραφή για την ολοκλήρωση επιγραμμικών (online) αγορών

Κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών στον ιστότοπό μας σάς δίνουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε στον ιστότοπο μας παρέχοντας προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά καταχωρίζονται σε φόρμα καταχώρησης δεδομένων και αποστέλλονται σε εμας και αποθηκεύονται από εμάς. Η εγγραφή πραγματοποιείται για την εκτέλεση σύμβασης ή τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προσυμβατικό στάδιο και, κατά συνέπεια, βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ.

Για τη σύναψη και εκτέλεση των συμβάσεων, ζητάμε στοιχεία επικοινωνίας ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, για παράδειγμα όνομα, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τη διατήρηση των δεδομένων των πελατών μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας, όπου αποθηκεύονται μόνο δεδομένα που είναι συναφή.

Παραγγελίες επισκεπτών

Έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε παραγγελίες ως επισκέπτης. Σε περίπτωση που επιλέγετε αυτόν τον τρόπο παραγγελίας, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε προτού υποβάλετε την παραγγελία σας. Επισημαίνεται ότι θα χρειαστεί να καταχωρίσετε εκ νέου τα δεδομένα σας κατά την υποβολή τυχόν μελλοντικών παραγγελιών.

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μάς παρέχετε για τις παραγγελίες επισκεπτών για τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ. Αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μάς παρέχετε για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επεξεργασία και η εκτέλεση της παραγγελίας σας. Στη συνέχεια τα δεδομένα σας διαγράφονται, εκτός εάν αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό πελάτη σας εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας σας. Τα δεδομένα που υποχρεούμαστε να αποθηκεύουμε σύμφωνα με νομικές μας υποχρεώσεις σχετικά με τη διατήρηση δεδομένων, θα διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 20 ετών.

Διάφορα

Βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και στ) του ΓΚΠΔ, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και τις τεχνικές πληροφορίες σας εφόσον είναι απαραίτητο προκειμένου να αποτρέπουμε ή να ερευνούμε την κακή χρήση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά στα πλαίσια του ιστότοπού μας, π.χ. προκειμένου να διατηρούμε την ασφάλεια των δεδομένων σε περίπτωση επιθέσεων στα συστήματα της τεχνολογίας πληροφοριών μας. Επιπλέον, ενδέχεται να προβαίνουμε στις ανωτέρω ενέργειες δυνάμει εντολών δημόσιων αρχών ή δικαστηρίων, στον βαθμό που είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατά τον τρόπο αυτό βάσει νόμου, και επίσης προκειμένου να διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να έχουμε τη δυνατότητα της νομικής υπεράσπισής μας.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά την αποστολή βιογραφικού

Μέσω του ιστότοπου έχετε την δυνατότητα να μας στείλετε το βιογραφικό σας και να υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας. Σε αυτή τη περίπτωση θα επεξεργαστούμε να προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε για να αξιολογήσουμε τα προσόντα σας και να λάβουμε μια απόφαση σχετικά με την αίτηση σας. Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτό το σκοπό πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) σύμφωνα με το έννομο συμφέρον μας να προσλάβουμε νέους εργαζομένους και στην περίπτωση που κρίνουμε ότι είστε κατάλληλος/η υποψήφιος/α βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) για την λήψη των απαραίτητων ενεργειών κατά το προσυμβατικό στάδιο πρόσληψης.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας, διασφαλίζουμε ότι το επίπεδο ασφαλείας είναι πάντοτε όσο το δυνατόν υψηλότερο, και για τον λόγο αυτόν τα δεδομένα σας διαβιβάζονται μόνο σε παρόχους υπηρεσιών και συνεργαζόμενες εταιρείες που επιλέγονται προσεκτικά εκ των προτέρων και δεσμεύονται από συμβατικές υποχρεώσεις να τηρούν αυστηρά μέτρα προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Επίσης, διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας μόνο σε πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και, κατά συνέπεια, υπόκεινται στην αυστηρή νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την προστασία δεδομένων ή δεσμεύονται από αντίστοιχο πρότυπο ασφαλείας.

Διαβίβαση μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών της Επιχείρησης

Διαβιβάζουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σχετικά με την εκπλήρωση των παραδόσεων και των υπηρεσιών στον ιστότοπό μας, σε συνδεδεμένες εταιρείες της επιχείρησης εντός της Ελλάδος με σκοπό την αποθήκευσή τους σε κεντρικές βάσεις δεδομένων και για σκοπούς που αφορούν την εσωτερική τιμολόγηση και λογιστική της επιχείρησης. Αυτό είναι απαραίτητο κυρίως για να μπορείτε εσείς να χρησιμοποιείτε όλες τις υπηρεσίες μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας από κατάστημα λιανικής πώλησης, το κατάστημα αυτό που έχετε επιλέξει θα ενημερώνεται για την παραγγελία σας και θα την επεξεργάζεται. Εάν επικοινωνήσετε με κατάστημα λιανικής πώλησης ή με την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πελατών μας σε περίπτωση ερωτήσεων, παραπόνων ή επιστροφών, το κατάστημα και η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης θα αποκτούν, επίσης, πρόσβαση στα δεδομένα της παραγγελίας σας προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά σας.

Διαβίβαση σε συνεργάτες

Όσον αφορά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε στον ιστότοπό μας, συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες για ορισμένες ομάδες προϊόντων. Σε περίπτωση που παραγγέλνετε προϊόντα ή υπηρεσίες των συνεργατών αυτών, θα διαβιβάζουμε τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε κατά την εγγραφή σας και, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν και άλλες αγορές, τα επιπλέον προσωπικά δεδομένα που προσδιορίζονται στο τμήμα «Ο λογαριασμός μου» (ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση παράδοσης και τιμολόγησής σας). Ο αντισυμβαλλόμενός σας θα προσδιορίζεται στις αντίστοιχες σελίδες του προϊόντος, στους Όρους Αγορών και Προϋποθέσεις του και στη Νομική Σημείωση του. Επισημαίνεται ότι ο ίδιος ο αντισυμβαλλόμενός σας είναι επίσης υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας των δεδομένων που λαμβάνει και ότι οι επιπλέον ή οι διαφορετικές πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων του αντισυμβαλλόμενου θα ισχύουν για τις εν λόγω ιστοσελίδες του.

Διαβίβαση σε συνεργάτες παρόχους υπηρεσιών

Για τη λειτουργία και τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας, απασχολούμε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν για λογαριασμό μας, π.χ. για να παρέχουν υπηρεσίες κεντρικής τεχνολογίας πληροφοριών, να φιλοξενούν τον ιστότοπό μας, να επεξεργάζονται τις πληρωμές και να αποστέλλουν τα προϊόντα, να εγκαθιστούν εξοπλισμό, ή να παραδίδουν ενημερωτικά δελτία. Διαβιβάζουμε τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τους αντίστοιχους σκοπούς στους εν λόγω συνεργάτες παροχής υπηρεσιών (π.χ. επωνυμία, διεύθυνση).

Ορισμένες από τις εταιρείες αυτές λειτουργούν για λογαριασμό μας όσον αφορά την επεξεργασία και την εκτέλεση των παραγγελιών και, κατά συνέπεια, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που παρέχονται αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες. Στην περίπτωση αυτή, είμαστε νομικά υπεύθυνοι να διασφαλίζουμε ότι οι εταιρείες αυτές, στις οποίες αναθέτουμε την παροχή υπηρεσιών, λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας δεδομένων. Γι’ αυτόν τον λόγο, συμφωνούμε ως προς συγκεκριμένα μέτρα προστασίας δεδομένων με τις εν λόγω εταιρείες και παρακολουθούμε τα μέτρα αυτά σε τακτική βάση.

Σε περίπτωση που τα αγαθά που πρόκειται να αποσταλούν είναι ογκώδη ή βαριά, η παραγγελία σας θα αποστέλλεται μέσω παρόχου υπηρεσιών όπως είναι για παράδειγμα ο Ερμής ή ο Νίκος. Ο πάροχος υπηρεσιών αυτός θα λαμβάνει πληροφορίες από εμάς, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το τηλέφωνο που μάς παρέχετε με την παραγγελία σας, προκειμένου να μπορούν να κανονίζουν συγκεκριμένη ώρα παράδοσης μαζί σας.

Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις σχετικά με την ανάθεση επεξεργασίας σε τρίτους, διαβιβάζουμε δεδομένα σε τρίτους στις ακόλουθες περιπτώσεις, στις οποίες οι τρίτοι είναι και οι ίδιοι υπεύθυνοι επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων:

  • Όσον αφορά την αποστολή των αγαθών, τα δεδομένα διαβιβάζονται σε εταιρείες logistics ή στον πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών που προσδιορίζονται στην παραγγελία.
  • Όσον αφορά την πληρωμή των παραγγελθέντων αγαθών, τα δεδομένα διαβιβάζονται στον πάροχο που αναλαμβάνει την εκτέλεση της πληρωμής ή σε χρηματοπιστωτική τράπεζα που προσδιορίζεται στην παραγγελία. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται πιστωτική κάρτα ως τρόπος πληρωμής, θα διενεργείται έλεγχος ασφαλείας βάσει της συναλλαγής με τη βοήθεια του παρόχου που έχει αναλάβει την εκτέλεση της πληρωμής,προκειμένου να αποτρέπεται η απάτη μέσω πιστωτικών καρτών.
  • Όσον αφορά στην πληρωμή, δεν συλλέγουμε ή αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικές με την πληρωμή όπως είναι για παράδειγμα οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ή τα στοιχεία λογαριασμών. Αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται αποκλειστικά και απευθείας στον εν πάροχο που έχει αναλάβει την επεξεργασία της πληρωμής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται πιστωτική κάρτα ως τρόπος πληρωμής, εξαίρεση αποτελεί ο «ψευδής αριθμός κάρτας». Προκειμένου να μην χρειάζεται να εισάγετε εκ νέου τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σας για κάθε πληρωμή, αποθηκεύεται ένας ψευδής αριθμός κάρτας στον λογαριασμό πελάτη σας. Ο ψευδής αριθμός κάρτας διευκολύνει απλώς την πληρωμή των προϊόντων και των υπηρεσιών του ιστότοπού μας που παραγγέλνετε μέσω του λογαριασμού πελάτη σας και δεν είναι πανομοιότυπος με τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας σας.

Διαβίβαση σε λοιπούς τρίτους

Τέλος, ενδέχεται να διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους ή σε κυβερνητικούς φορείς δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων εφόσον είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε (π.χ. βάσει εντολής δημόσιας αρχής ή δικαστηρίου) ή εφόσον έχουμε δικαίωμα να το πράξουμε (π.χ. διότι είναι απαραίτητο για την έρευνα εγκληματικής δραστηριότητας ή για τη διεκδίκηση και άσκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας).

Τα δικαιώματά σας

Ασφαλώς, έχετε δικαιώματα που αφορούν τη επεξεργασία των δεδομένων σας, για τα οποία σας ενημερώνουμε κατωτέρω. Εφόσον επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δικαιώματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας χωρίς να υποβάλλεστε σε επιπλέον έξοδα πέραν αυτών που σάς χρεώνει ο πάροχος επικοινωνιών σας για να ασκήσετε τα παρακάτω δικαιώματα σας καθώς και για την αποστολή τυχόν ερωτήματος σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@palamaris.com

Για τη δική σας ασφάλεια, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λαμβάνουμε περαιτέρω πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας όταν απαντάμε σε υπάρχον αίτημα. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση, επιφυλασσόμαστε, του δικαιώματός μας να αρνηθούμε να απαντήσουμε στο αίτημά σας.

Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε δικαίωμα να ζητάτε πληροφορίες από εμάς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς.

Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την άμεση διόρθωση και/ή συμπλήρωση των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς σε περίπτωση που αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων αυτών, σε περίπτωση που η επεξεργασία είναι παράνομη και σε περίπτωση που τα δεδομένα δεν μάς είναι πλέον απαραίτητα, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή των δεδομένων και απαιτείτε τα δεδομένα για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών δικαιωμάτων σας, ή σε περίπτωση που έχετε γνωστοποιήσει την εναντιωση σας ως προς την επεξεργασία και αναμένεται η επαλήθευση του κατά πόσο οι νόμιμοι λόγοι για την εκ μέρους μας επεξεργασία υπερισχύουν των λόγων εναντίωσης σας.

Δικαίωμα διαγραφής

Υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπει η εφαρμοστέα νομοθεσία. έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς, εκτός εάν η διατήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία της ενημέρωσης, την τήρηση νομικής υποχρέωσης που επιβάλλει την επεξεργασία, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Δικαίωμα ενημέρωσης σε περίπτωση γνωστοποίησης διόρθωσης ή διαγραφής των προσωπικών δεδομένων ή περιορισμού της επεξεργασίας τους σε άλλους αποδέκτες

Σε περίπτωση που έχετε ασκήσει το δικαίωμά σας για διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων ή περιορισμό της επεξεργασίας τους, θα ενημερώνουμε όλους τους λήπτες των προσωπικών δεδομένων σας σχετικά με το ότι τα εν λόγω δεδομένα έχουν διορθωθεί, διαγραφεί ή υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς της επεξεργασίας, εκτός εάν δεν είναι δυνατό να το πράξουμε ή η ενημέρωση αυτή απαιτεί δυσανάλογη προσπάθεια.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στην συγκατάθεσης σας σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή στην εκτέλεση σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β), έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε αντίγραφο των δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς, το οποίο θα αποστέλλεται σε εσάς ή σε τρίτο σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Σε περίπτωση που ζητάτε την άμεση αποστολή των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, αυτό θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον είναι τεχνικά εφικτό

Δικαίωμα εναντίωσης

Σε περίπτωση που τα προσωπικά δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία βάσει έννομων συμφερόντων σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ, καθώς και όταν υποβάλλουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης έχετε δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΓΚΠΔ.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Έχετε δικαίωμα να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με τη συλλογή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή, η οποία ανάκληση θα ισχύει για το μέλλον. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί βάσει της συγκατάθεσης σας δεν επηρεάζεται έως ότου την ανακαλέσετε.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η εκ μέρους μας επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων ή ότι τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων έχουν παραβιαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο πιο γρήγορος, εύκολος και βολικός τρόπος να ασκήσετε το δικαίωμά σας στη διόρθωση και τη διαγραφή είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό πελάτη σας και να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε απευθείας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον λογαριασμό. Επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που θα διαγραφούν τα δεδομένα, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες των συνεργατών μας μέσω του ιστότοπού μας. Ενδεχομένως να μην μπορείτε να κάνετε εκ νέου λήψη των υπηρεσιών. Για τον λόγο αυτόν, παρακαλείστε να δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας προτού ασκήσετε το δικαίωμά σας στη διαγραφή κατά αυτό το τρόπο. Τα προσωπικά δεδομένα που υποχρεούμαστε να αποθηκεύουμε σύμφωνα με νομικές υποχρεώσεις σχετικά με τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων θα περιορίζονται αντί να διαγράφονται έτσι ώστε να αποτρέπεται η χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Σύνδεση με ιστότοπους άλλων εταιρειών

Ο ιστότοπός μας περιέχει συνδέσμους προς τους ιστότοπους άλλων εταιρειών. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων που λαμβάνουν οι άλλοι ιστότοποι, στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των συνδέσμων αυτών. Παρακαλείστε να διερευνήσετε τις αντίστοιχες πολιτικές τους.

Τροποποιήσεις στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πάντοτε σύμφωνη με τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προβαίνουμε σε τροποποιήσεις ανά πάσα στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πρέπει να τροποποιείται προκειμένου να προσαρμόζεται σε νέα ή τροποποιημένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Για αυτό το λόγο σας παρακαλούμε όπως ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τυχόν τροποποιήσεις.